צלי כתף בקונפי ירקות \\ ניסי גולדרייך

חיה ספיר No Comments on צלי כתף בקונפי ירקות \\ ניסי גולדרייך

לכבוד שבת קודש בלוגרית האוכל ניסי גולדרייך במתכון טעים במיוחד לצלי כתף בבישול בתנור עם קונפי ירקות בשיטת צליה מיוחדת ברשת בד לבישול

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מצרכים

קילו צלי כתף
חצי כוס שמן זית איכותי (שתיה חמה)
4 בצלים חתוכים לקוביות
4 שיני שום קצוצים
3 קישואים חתוכים לקוביות
1 פלפל חריף חתוך לקוביות
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור בזיליקום קצוץ
כף מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כף קיג'ון
חצי כוס דבש
כוס יין קברנה
ליטר מים רותחים

הכנה:
1 מחממים שמן בסיר סוטאז' שמתאים לתנור וצורבים בו את הבשר מכל הכיוונים ומוציאים ומניחים בצד (אם אין סיר לתנור ניתן להעביר לתבנית)
2 מוסיפים את השום והבצל עד להזהבה ומתבלים בתבלינים
3 מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן כ20 דקות עד שהירקות רכים
3 מניחים על משטח עבודה שני ניירות אפיה באופן כזה שיעטוף היטב את הבשר
4 במרכז הנייר שמים מחצית מהירקות ומעליו מניחים את הבשר ומעל מניחים את יתר הירקות ומהדקים היטב את הנייר אפיה ומכניסים לרשת בד לבישול
5 מעבירים את הבשר שעטפנו לסיר או לתבנית ומוסיפים את היין והמים שיספגו בבשר במהלך הבישול ומכניסים לתנור חם 140 מעלות למשך 6 שעות
6 מקררים את הבשר במקרר כ5 שעות ופורסים למנות ומחממים לפני ההגשה

לכבוד שבת קודש



0 תגובות